Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Postma
Rembrandtplein 32
7944 GG MEPPEL

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Zondag 31 december zijn wij geopend van 12.00 tot 16.00 uur

Postma úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Boeuf bourguignon met Mar da Palha Syrah

Robuust & intens is hoe we deze wijn wel kunnen omschrijven. Mar da Palha Syrah heeft een intens rode kleur. De geur is levendig en kruidig, met tonen van bramen, zwarte bessen en pruimen. De smaak in de mond is rijp en genereus, met volop donkere pruimen en bramen en een vleugje hartigheid. De afdronk is opvallend fris met heel rijpe tannine. En nu het buiten weer wat kouder en guurder wordt komen de stoofpoten weer op tafel! Samen met Mar da Palha Syrah is dit gerecht een extra genot!

Boeuf bourguignon met Mar da Palha Syrah - uw topslijter wijnspijs

 

Benodigdheden voor deze Franse stoofpot (6 personen):

  • 1 fles Mar da Palha Syrah
  • 900 gr runderstooflappen
  • 250 gr gerookte spekreepjes
  • 250 gr witte champignons
  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 laurierblad
  • 4 takjes tijm
  • 1 knoflook
  • Runderbouillon
  • Olijfolie
  • Bloem
  • Peper & zout

 

  1. Snijd de 900 gr runderstooflappen in stukken. Pel en snijd vervolgens de 2 uien in fijne stukjes en versnipper 2 teentjes knoflook.

  2. Snijd de 2 stengels bleekselderij in boogjes, schil dan de winterpeen in kleine blokjes en snijd de 250 gr witte champignons doormidden (wel even wassen van tevoren).

  3. Pak een grote (stoof)pan en bak de 250 gr spekreepjes op hoog vuur gaar en goudbruin. Klaar? Haal de speekreepjes uit de pan en leg even op een bord opzij.

  4. Bak de 900 gr runderstooflappen op hoog vuur rondom bruin. Voeg alle ingrediënten toe en bak 4 á 5 minuten mee. Voeg 1 el bloem toe en bak kort mee.

  5. Schenk 500 ml Mar da Palha Syrah in de pan en laat vervolgens de alcohol verdampen. Maak ondertussen 500 ml runderbouillon aan volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het in de (stoof) pan.

  6. Voeg de spekreepjes weer toe in de pan en leg 1 laurierblad en 4 takjes tijm erbij. Laat de Boeuf bourguignon met de deksel op de pan circa 2,5 uur zachtjes stoven. Roer de stoofpot wel met regelmaat door.

  7. Haal bij de laatste 20 á 30 minuten de deksel van de pan zodat het vocht wat kan inkoken.

  8. Serveer met gebakken of gekookte aardappelen, friet of rijst!

Bon appetit!

 

« Terug